Moderatorlogin:
Paswoord:


   
 
 

Ne schone cadeau
Ne schone cadeau

Zaterdag 13 september 2008, 15 uur, eerste algemene vergadering van het seizoen van C.G. De Snot-e-bellen.
’t Is meteen ook de eerste vergadering sinds 10 jaar dat ik niet meer voorzit.
Geef eerlijk toe dat dit in eerste instantie wel een raar gevoel gaf. Een moment van gemengde gevoelens. Heb ik hier wel de juiste beslissing genomen? Dan maar eventjes doorspoelen met een frisse pint en laten bezinken.

Francis begint met enige vertraging (feestbestuurder te laat op de afspraak) de vergadering en overloopt de agendapunten.
Met een bang hart is het nu afwachten wanneer ik tersprake zou komen. Want mijn bestuursleden kennende zullen ze wel iets voorzien hebben.
Eindelijk is het zover, het laatste punt, het ontslag van Rudy als voorzitter van de vereniging.

Francis heeft duidelijk gegraven in het verleden en vertelt de leden hoe hij mij ervan overtuigde lid te worden van deze groep.
’t Was zeker geen gemakkelijke opdracht omdat ik gezworen had om na de ontbinding van de “Plezante Nachtuilen” nooit nog in het verenigingsleven te stappen.
Maar u en ik kennen Francis en zijn overredingskracht.

Uiteindelijk werd er afgesproken dat ik in 1993, omwille van mijn ervaring als radiopresentator, éénmalig als circusdirecteur zou fungeren in de stoet van Vilvoorde.
Dat eenmalige optreden duurt nu al 15 jaar lang maar nog geen minuut spijt gehad.
Enfin, nadat Francis nog een paar heugelijke feiten heeft opgesomd worden Liane (moeder van Gaienne) en mijn halve trouwboek Sandra letterlijk en figuurlijk in de bloemen gezet.

Voor alle duidelijkheid de bloemen voor Liane hadden niets met mijn viering te maken, één vrouw in mijn leven is voldoende, meer kan ik echt niet aan.
Enige opluchting bij mezelf omdat ik dacht dat we het ergste wel gehad hadden. Verkeerd gedacht!

Het bestuur vond het nodig om ook mij in de bloemen te zetten.
Een eerste attentie wordt mij door Ivo overhandigd. Een prachtig beeld in de vorm van een paardenkop. Typisch Vilvoords en iets waarvan mijn vrouw al jaren droomt. Vraag me niet waarom.
De eerste emoties komen los. Nog niet zozeer bij mezelf maar wel bij een paar andere leden.

Veel zal er nu toch niet meer moeten gebeuren of ‘t zal ook van patat zijn.
Een tweede cadeau wordt door Gaienne binnengebracht. Een prachtig beeldje in glas in de vorm van ons logo. Origineler kan haast niet!
Net toen ik dacht er door te zijn neemt Francis het woord om mede te delen dat het bestuur heeft besloten mij te benoemen als erevoorzitter.

De verrassing is nu compleet maar accepteer vol overtuiging deze functie, een mens zo ook niet anders durven. Ik krijg bovendien ook nog eens een schitterend aandenken die me er dagelijks zal doen aan herinneren dat ik vanaf nu erevoorzitter ben.
Ik treed nu ook meteen in de voetsporen van mijn vriend Franco en dat maakt me gelukkig.

Er wordt nu natuurlijk van mij verwacht een woordje van dank uit te spreken. De eerste krop komt nu toch wel in de keel en met veel moeite krijg ik een paar woordjes gezegd.
Na de ceremonie protocollair komt er gewoonlijk een receptie en zelfs daaraan was gedacht.

Vooral de champagne maar ook de broodjes gingen vlot naar binnen.
Nen dikke merci voor alle schone cadeaus en de versnaperingen.
Sta mij toe om langs deze weg nogmaals het bestuur en de leden bedanken voor de steun en het vertrouwen dat ik de afgelopen tien jaar heb genoten.
Ook alle sympathisanten en sponsors bedankt. Blijf deze ambitieuze carnavalsgroep vooral steunen, liefst financieel maar ook moreel.
Mocht er toch nog iemand twijfels hebben; ik vond het een hele eer om voorzitter van deze schitterende vereniging te mogen zijn.


Rudy.


ga terug


 
 

       Sitemap:  home -  hoe het begon -  in memoriam -  bestuur -  leden -  gastenboek -  foto's -  te koop -  contact -  pjeirevolk -  mooie momenten